20 februarie, 2015

Prajitura cu foi de napolitane

Prajitura delicioasa sigur iti va reaminti de copilarie asa cum si mie mi-a reamintit (mama ii spunea Prajitura cu foi Lica), combinatie perfecta de caramel auriu, nuci si foi de napolitate, asamblate frumos si rezulta prajitura copilariei.

Puteti urmari reteta video si voi, chiar aici!!!



                           Ingrediente

1 pachet foi de napolitate
600 gr zahar
200 gr nuci tocate cu cutitul
4 oua
2-3 linguri cu varf de faina 
250 ml lapte
250 gr margarina
esenta de rom

Ouale se amesteca bine cu faina apoi cu laptele.
Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita, cand s-a topit de tot am adaugat margarina, apoi nucile, apoi amestecul de lapte.
Se tine pe foc mic si se amesteca continuu, pana se mai ingroasa.
Dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.
Se aşază crema fierbinte intre foile de napolitana, niveland bine crema si presand putin foile de napolitana (eu am folosit 6 foi)
Peste prajitura se aşază un tocator, pentru ca sa fie putin presata, si se tine in frigider cateva ore bune.

Foarte usor de facut si foarte buna!!!!


Un comentariu:

  1. Doamna va admir canalul de YouTube de mai mult timp.si am facut cateva dintre retetele dumneavoastra.Insa pentru Napolitana cu foi Lica avem o situatie conflictuala.Am 50 de ani.Aceasta reteta a fost a bunicii mele care o are de la matusa care a crescut-o Licuta Apostol sau Tanti Lica.Nu exista gramaj pe atunci.De asa mult timp.este in familia noastra.Se pun 3 pahare de nuca DATA PRIN MASINA , foarte fin.3 pahare de zahar pt caramel.Un pahar de lapte,8 linguri de zahar,8 galbenusuri si coaja de portocala,un pachet de unt mare lamiie si esenta de rom dupa gust.Cu albusurile ramase se fac bezele.Bunica a facut acea prajitura la tot blocul si toate prietenele pt ca nu vroia sa le dea reteta. Si atunci le-o facea ea pe gratis.Se pare ca cineva a stat si a refacut aceasta reteta insa nu este exacta.Nu se pun nuci taiate pt ca se pot rupe foile plus ca se intinde greu.Fac acea reteta de la 12 ani.Nu am nevoie de gramaj .Este scrisa in capul si miinile mele.Sunt curioasa de unde a invatat Mama dumneavoastra reteta.
    Daca puteti, intrebati-o daca o are de la D-na Fanica Dasoveanu din Ploiesti.Asa se numea Bunica mea.
    O zi buna si voi urmari in continuare canalul Dumneavoastra.Insa nu pot fi de acord cu afirmatia de mai sus precum ca este reteta Mamei Dumneavoastra.Nu exista nici un alt ingredient in reteta originala decat cele pe care deja le-am scris.Si ii datorez bunicei mele si lui Tanti Lica sa iau atitudine.
    Sa aveti o zi buna in continuare.

    RăspundețiȘtergere