18 februarie, 2015

Branzoaice - Poale-n brau

Pregatesc deseori aceste placinte, dar mai ales iarna, pentru ca se fac destul de usor, miros a coaja de lamaie si a vanilie, si sunt foarte foarte bune...Se pastreaza fragede cateva zile si......v-am spus ca sunt foarte bune? hahaha

Reteta o puteti urmari chiar aici!!!



Ingrediente - 27 buc


Aluat
750 gr faina cernuta
200 ml lapte caldut
200 ml ulei
2 oua
50 gr zahar
coaja rasa de lamaie
esenta sau zahar vanilinat
14 gr drojdie uscata/50 gr drojdie proaspata

Umplutura
450 gr branza proaspata
2 albusuri
100 gr zahar
2-3 linguri de gris sau faina
50 gr stafide
esenta rom
coaja rasa de lamaie

Pe deasupra se ung placintele cu 2 galbenusuri si la final, dupa coacere, se vor pudra cu zahar.


Prepararea aluatului

Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, dupa care se adauga treptat uleiul si laptele caldut, pana se omogenizeaza toate si rezulta un aluat compact. Se framanta acest aluat 15-20 min, dupa care se lasa sa creasca cam o ora.

Prepararea umpluturii 
Stafidele se lasa sa se hidrateze in esenta de rom.
Se amesteca foarte bine toate ingredientele enumerate.

Asamblare

Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in doua parti si se intinde foaie fiecare parte, se taie cu cutitul patrate cu latura de 15 cm. Aluatul fiind unul foarte elastic, patratelele decupate se mai intind cu sucitorul, se pune o lingura de umlutura in mijlocul fiecarui patrat si se impatureste ca un plic, aducandu-se colturile opuse spre centru.

Cuptorul se incalzeste la 180 gr C, tava se captuseste cu hartie de copt.

Branzoaicele se aşază in tava si se mai lasa sa creasca 15 min, dupa care se ung cu galbenusurile batute si se pun in cuptor pana cand se vor coace si rumeni.

Dupa coacere se lasa la temperat si se  pudreaza cu zahar din belsug.

Se servesc cu multa pofta si mult mai multa voie buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu