05 septembrie, 2014

Gogosari in otet pentru iarna

Continuam cu pregatirea conservelor si astazi va arat metoda mea de conservare a gogosarilor, o metoda prin care va garantez ca vor ramane dulci-acrisori si vor tine toata iarna.

Urmariti chiar aici reteta video!!!





Ingrediente

10 kg gogosari rosii, dulci si carnosi
3 morcovi
frunze de telina
1 radacina telina
foi de dafin
boabe de piper

otet, apa, sare, zahar

Proportia lichidului in care se vor conserva gogosarii este urmatoarea

1 litru otet - 3 litri apa - 4 linguri de sare - 8 linguri de zahar
1 lingura de sare=15 gr

Pornind de la aceasta proportie, puteti dubla sau tripla cantitatea de lichid, in functie de cati gogosari aveti. Eu am dublat cantitatile pentru ca am avut 10 kg de gogosari.

Va sfatuiesc sa folositi otet de Topoloveni.

Preparare

Gogosarii se spala si curata de codita si de seminte si se taie in jumatati si sferturi, pentru a intra cati mai multi in borcane. Morcovul se curata si se taie rondele, radacina de telina se curata, spala si se taie feliute.
Se aşază in borcane sterilizate gogosari, morcovi si radacina de telina.
Se pregateste lichidul in proportia data mai sus, eu am dublat cantitatile, am pus pe foc cu foi de dafin si boabe de piper, am lasat sa dea in cateva clocote si apoi trebuie lasat sa se raceasca complet.
Dupa ce se raceste torn lichidul in borcane, peste gogosari si morcovi, asez cateva frunze de telina deasupra, pun capacele si duc borcanele in camara racoroasa.

Am obtinut 25 borcane de 800 gr.

Acesti gogosari in vom consuma la iarna, vor fi deliciosi si ii voi servi alaturi de fripturi sau la salata de boeuf.


Un deliciu!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu