31 august, 2014

Tiramisu

Dupa ce savurezi acest desert incantator, cu siguranta simti ca te ridici de la pamant, si incepi sa plutesti pe valuri de desfatare dulci si cremoase .......ce poate fi mai delicios decat piscoturi dulci scaldate in cafea aromata si parfumata, crema fina de mascarpone si frisca, cacao ce imbraca si desavarseste.....ce mai, finete si savoare!!!

Puteti urmari reteta video chiar aici si mai ales, preparati si voi!!!




Ingrediente

400 gr piscoturi
500 gr mascarpone
4 galbenusuri
125 gr zahar
60 gr cacao
300 ml cafea mai concentrata, neindulcita, pregatita si lasata sa se raceasca
400 gr smantana lichida pentru frisca
esenta de rom
un praf de sare

Preparare

Am frecat galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul, cu un tel, pe baie de aburi, pana cand se albesc si capata consistenta unei creme (aprox 5 min frecam continuu cu telul).
Atentie!!! baza castronului in care frecati galbenusurile sa nu atinga apa care fierbe in vasul de dedesupt.

Lasam compozitia 2-3 min sa se mai tempereze, dupa care incorporam crema mascarpone.
Mixam smantana lichida, pregatind astfel frisca, pe care mai apoi o incorporam si pe ea in crema noastra.
Am pus si putina esenta de rom in aceasta crema, restul de esenta l-am adaugat in cafeaua pregatita.

Daca va plac prajiturile mai dulci, puteti indulci putin cafeaua, eu nu am mai adaugat zahar.

Asamblare prajitura

Am scufundat, pe rand, piscoturile in cafea, pentru 2-3 secunde, nu mai mult pentru ca se inmoaie foarte tare, si le-am asezat intr-un singur strat, formand astfel baza prajiturii.
Am adaugat jumatate din crema pregatita si am nivelat bine, am pudrat uniform cu cacao, si iar un strat de piscoturi, un strat de crema si pudra de cacao.

Se da la rece, pentru cateva ore bune, dar cel mai bine pana a doua zi cand se va portiona foarte bine.




Va multumesc pentru ca ne-ati vizitat sa va asteptam si la alte retete delicioase!!!

5 comentarii:

  1. Am testat și eu prajitura tiramisu și a ieșit excelentă.Multumesc pentru rețetă

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca ti-a placut. LA MULTI ANI!!!

      Ștergere
    2. La mulți ani! Un an plin de rețete culinare buneee

      Ștergere
    3. Multumesc mult! La multi ani!!!

      Ștergere
  2. ați înnebunit cu toții, cum sa puneți mai oameni buni esență de rom și frișcă în tiramisù???Dacă tot vreți sa faceți tiramisù ori îl faceți cum se face ori îl chemați " prajitura cu rom" !Și sa nu veniți cu argumente prostești ca ar fi ca atunci când italienii ar pregăti sarmale cu peste și rosmarin în foi de salata și v-ar spune ca așa se fac sarmalele.

    RăspundețiȘtergere