08 iunie, 2014

Sorbet de capsune

Un desert racoritor, plin de prospetimea si dulceata fructelor de sezon, potrivit serilor calduroase de vara. Ne rasfatam atat cu gustul dulceag al capsunelor cat si cu culoarea incredibila a desertului nostru!!

Urmariti reteta video chiar aici!!!


Ingrediente
750 gr capsune, spalate si curatate de codite
150 gr zahar
75 ml apa
praf de sare
zeama de la o lamaie

Cum preparam

Amestecam apa, sarea si zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Lasam sa se raceasca.
Fructele si zeama de lamaie le punem in blender, sau le pasam, apoi adaugam si siropul pregatit.
Trecem printr-o sita, astfel sorbet-ul va fi mai fin, si punem amestecul rezultat intr-un vas incapator la congelator. Amestecam din 30 in 30 min, pentru a preveni formarea cristalelor de gheata.
Se serveste dupa ce  a stat in congelator min 4 ore.

Am garnisit cupa in care servim sorbet-ul de capsuni astfel: intr-un mojar am pus 3-4 frunzulite de menta proaspata, am adaugat 3 lingurite de zahar si cu ajutorul pistilului am sfaramat bine, pana cand zaharul a imprumutat culoarea si aroma frunzelor de menta. Am umezit gura cupei/paharului cu apa si am presat in amestecul aromat de zahar. Dam cupa la rece pana in momentul servirii.

Scoatem sorbet-ul din congelator cu 30 min inaintea servirii.


Un desert foarte simplu, dar foarte bun!!! Gustul proaspat al fructelor ne va revigora cu siguranta dupa o zi caniculara!!!

Va asteptam in continuare pe site sau pe canalul de youtube pentru reteta la fel de bune!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu