03 iunie, 2016

Dulceata de capsune cu sirop din apa

Razele calduroase ale soarelui din ultima perioada au transformat capsunele in minunate delicii colorate si pline de aroma. Fructele zemoase si parfumul  lor distinct ne indeamna sa pregatim dulceata de capsune.

Aici puteti urmari cum pregatesc dulceata de capsune cu apa adaugata (sirop)!!!
O reteta foarte simpla, prin care se pastreaza fructele intregi, foarte buna pentru iarna!


Ingrediente

pentru 6 borcane de 370 gr
1 litru apa
1.5 kg capsune
1 kg zahar
zeama de la 1-2 lamai

Preparare

Capsunele se spala, se indeparteaza coditele si se stropesc cu zeama lamailor, care are rolul atat de a da un gust bun dulcetei noastre, cat si pentru a intari fructele, acestea sa nu se zdrobeasca la fiert. Se lasa cu zeama de lamaie cel putin o ora.

Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop legat. Se spumeaza daca este cazul. Siropul este gata atunci cand este lipicios, iar cand picuram intr-o farfuriuta nu sar stropi, si picaturile iau forma circulara.

Dupa ce fructele au stat cu zeama de lamaie, se adauga peste sirop si se fierb impreuna, amestecandu-se din cand in cand, indepartandu-se spuma, pana cand siropul se va lega din nou. Nu se va fierbe excesiv pentru a nu se zdrobi fructele.

Cand dulceata este gata, se ia de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se racoreasca putin.
Dulceata se pune calda in borcane cu capac etans.

Se serveste ca atare sau cu alte preparate, precum clatitele.



Va mai astept pe site si pentru alte retete delicioase!!!

De asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu