20 mai, 2014

Ciorba Radauteana

Intr-una din calatoriile noastre la Suceava, am mancat aceasta ciorba minunata la o pensiune superba chiar la intrarea in oras.
Gazda- o minunatie de femeie, mi-a spus cum prepara ea acesta ciorba, reteta familiei ei de bucovineni.
Si iata mai jos aceasta reteta video!







Ingrediente:
(pentru o oala de 5 litri de ciorba)


  • carne de pui (piept/copane/aripioare)
  • 1 radacina telina
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel/pastarnac
  • 2 cartofi 
  • ardei rosu si verde, taiat marunt
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 cana de smantana 
  • 1, 5 litri de bors proaspat
  • sare



Cum pregatim:

  •  curatam si spalam legumele
  • spalam bine bucatile de pui
  • oparim carnea de pui cateva minute in apa, pe care apoi o aruncam
  • in alta apa curata punem puiul si legumele la fiert 
  • cand totul s-a fiert adaugam borsul si sarea dupa gust
  • lasam sa mai dea ciorba intr-un clocot 
  • intre timp amestecam 3 galbenusuri cu o cana de smantana si adaugam cateva polinice de ciorba
  • adaugam acest amestec de smantana in ciorba
  • mai lasam sa fiarba 2 minute
  •  la sfarsit adaugam leustean verde 


Ciorba radauteana ne aduce aminte gustul savuros al Bucovinei noastre!
Iata ce farfurie vesela, alaturi de ardei iute si multa buna dispozitie !


Va multumim pentru vizita si va asteptam din nou site-ul nostru, pentru o alta reteta simpla si gustoasa !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu