28 aprilie, 2014

Salam de biscuiti cu rahat si nuca

Cand spui salam de biscuiti, imediat gandurile iti zboara la copilarie. Bunicile si mamicile noastre pregateau acest desert pentru noi, pentru ca este un desert foarte usor de facut si cu ingrediente nu foarte multe.

Aceasta este varianta de salam de biscuiti ce se pregateste la mine acasa, de bunica sau de mama mea, si va spun ca este foarte gustos. Urmariti reteta mea aici si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!








Ingrediente

500 gr biscuiti traditionali, populari (se gasesc vrac in magazine)
200 ml lapte gras, puteti folosi orice fel de lapte sau chiar apa in zilele de post
200 gr margarina sau unt
100 gr nuci, taiate cu cutitul marunt
275 gr rahat turcesc, taiat cubulete
50 gr stafide
3 linguri de cacao
120 gr zahar tos
esenta de rom
fulgi de cocos pentru ornat

Cum preparam

Rup biscuitii cu mana, bucati mai mari si mai mici, rahatul il tai cubulete, nucile le tai cu cutitul.
- amestec intr-un castron incapator biscuitii, rahatul si nuca
Fac un sos din lapte, margarina, zahar, cacao, dupa ce ingredientele se topesc bine si da o data in clocot, opresc focul, adaug stafidele si las 10 min sa se racoreasca putin. Apoi adaug esenta de rom
- torn acest sos peste ingredientele din castron si le amestec bine cu o lingura de lemn sau o spatula, si las inca 5-10 min sa absoarba bine tot sosul
- am tapetat 2 tavi de chec cu folie de plastic, presar cativa fulgi de cocos, dupa care adaug compozitia obtinuta, si cu o lingura, presez bine sa nu ramana goluri de aer,
- presar iar fulgi de cocos si acopar cu marginile foliei de plastic
- cele doua tavi vor sta in frigider pentru 4-5 ore sau chiar pana a doua zi
- cand se va servi se mai poate da prin fulgi de cocos pentru un aspect mai frumos

Va doresc o zi frumoasa, plina de veselie precum farfuria mea!!!!


Urmariti blogul si  canalul nostru de pe YouTube, pentru alte retete savuroase si sanatoase!  Daţi like retetelor care va plac, suportul vostru inseamna foarte mult pentru noi !
Asteptam sugestiile voastre pe adresa farfuriavesela@gmail.com.



5 comentarii:

  1. Am facut si eu astazi salamul de biscuiti folosind aceasta reteta. A iesit super gustos.
    Astept cu nerabdare sa incerc si alte retete noi si sper sa fie cel putin la fel de delicioase :)

    RăspundețiȘtergere