23 aprilie, 2014

Drob cu ficat de pui

Am pregatit drob cu ficat de pui, cu multa verdeata, gatit frumos in haina dantelata din aluat de cozonac,  sa poata sta la loc de cinste si  cu mare fala pe masa de Paste.

Nu-i grea deloc reteta mea, asa ca m-am gandit sa va arat si voua cum am preparat eu drob cu ficat de pui.
Puteti urmari reteta video chiar aici!!!





Ingrediente pentru 2 tavi (de marimea celor de cozonac)


2 kg de ficat de pui
10 fire de ceapa verde
6 fire de usturoi verde
2 legaturi de patrunjel
2 legaturi de marar
6 oua fierte
9 oua crude (8 pentru compozitie si unul pentru a unge drobul pe deasupra)
sare, piper
2 linguri de ulei
2 linguri de pesmet
condimente: cimbru, busuioc, piper boabe, piper macinat, 2 foi de dafin

Preparare

- ficatul de pui l-am spalat si l-am curatat, si l-am pus la fiert cam 20 min in apa cu condimente, sare, piper boabe, cimbru, busuioc, foi de dafin. Dupa ce  a fiert il scurgem de apa si il lasam sa se raceasca. Dupa racire il tai cu cutitul, cubulete
- oprim din apa in care a fiert o cana
- verdeturile de taiem marunt cu cutitul
- amestec ficatul cu verdeturile, condimentez cu sare si piper, si pun ouale crude (8 buc), si amestec bine ingredientele. Daca compozitia este prea uscata mai puteti adauga din zeama in care a fiert ficatul, eu am adaugat o canita cu aceasta zeama.
- ung doua tavi de cozonac cu ulei, le pudrez cu pesmet, puteti folosi si hartie de copt pentru a scoate drobul mai usor din tavi
- pun compozitie cam jumatate din tava, presez bine cu o lingura adaug ouale fierte si compozitie apoi
- din aluatul pentru cozonac tai cateva fasii pentru a le aseza deasupra, pentru un aspect mai placut
- am batut bine un ou si il asez pe deasupra drobului
- introducem tavile la cuptor, aprox 1 ora
- dupa ce s-a racit complet si a stat ceva timp in frigider, puteti scoate drobul din tavi si portiona


Urmariti blogul si  canalul nostru de pe YouTube, pentru alte retete savuroase si sanatoase!  Daţi like retetelor care va plac si inveseliti-va si voi farfuriile !
Asteptam sugestiile voastre pe adresa farfuriavesela@gmail.com.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu