04 martie, 2014

Prajitura cu morcov si mere

Aceasta este o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata, pregatita de noi mai ales in perioadele de post. Ingrediente putine, combinate  usor, rezultand o prajitura foarte apreciata de familia mea, ce poate fi mai simplu de atat?

Urmariti filmul pentru a afla toate detaliile.






Ingrediente
1 cana morcov ras pe razatoarea mare (250 gr)
1 cana mar ras pe razatoarea mare (250 gr)
1 cana zahar (aprox 250 gr)
1 cana ulei (250 ml)
100 g stafide
3 cani faina cernuta (aprox 800-900 gr)
zeama si coaja de la o portocala
1-2 lingurite scortisoara
1 plic praf de copt
esenta de rom


Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume:

Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, la sfarsit stafidele si esenta de rom.

Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 20x40 cm), o ungem cu ulei si o tapetam bine cu faina si turnam compozitia omogenizata bine.
Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.

Dupa coacerea prajiturii noastre parfumate, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar.
Trebuie sa recunosc, noi nu prea am rezistat sa nu taiem prajitura inca calda, poate voi sunteti mai cumpatati :)

Nu-mi mai ramane decat sa va spun ca, trebuie sa incercati acest desert!

2 comentarii:

  1. Ce inseamna o cana? E masura americana?
    Oare nu ai putea trece cantitatile exacte, ar fi mult mai clar! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o cana de 250 ml, o cana de apa.....in bucatarie mai facem si mancare cu cantitati din ochi, mai ales daca ai facut de multe ori preparatul respectiv. La retetele mai nou publicate vei gasi cantitatile specificate exact. O zi minunata iti doresc!!!

      Ștergere