20 martie, 2014

Placinta rulata cu mere


Cu o placinta cu mere nu veti da gres niciodata in fata copiilor. Umplutura dulce-acrisoara, foaia frageda si buna face din aceasta placinta desertul perfect.
Mai jos puteti vedea prepararea simpla a acestei placinte!






Ingrediente
- pentru 4 foi ce se vor rula
2 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
11 linguri de apa sau lapte
1 praf de sare
1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu otet
faina cat cuprinde pentru a forma un aluat usor de intins (aprox 500-600 gr )

- pentru umplut
1.5 kg mere rase pe razatoarea mare
200 gr zahar
scortisoara

- pentru ornat
zahar pudra

Merele rase se pun intr-o cratita pe foc, impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand, pana cand merele se vor gati si zeama va scadea. Dupa ce se stinge focul, se amesteca compozitia cu scortisoara.


Aluatul pentru cele patru foi se prepara astfel:
Cele doua oua se freaca bine cu un praf de sare si cu cele 11 linguri de zahar, pana cand compozitia isi dubleaza volumul, isi schimba culoarea intr-un galben pal si zaharul este bine dizolvat, dupa care se adauga uleiul, apa, bicarbonatul stins cu otet.
Dupa amalgamarea completa  se adauga faina pana cand se va ajunge la un aluat moale, dar care nu se va mai lipi de mana si va putea fi intins in foaie subtire.

Se imparte aluatul, ca si umplutura in patru parti egale.

Se pudreaza bine cu faina suprafata de lucru, cat si sucitorul cu ajutorul caruia vom intinde patru foi subtiri, ce se vor umple cu merele calite.



Placintele se pun intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina si merc in cuptorul incins, la un foc potrivit, pentru 30-40 min.


Dupa ce se coc si se rumenesc, placintele se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.
Se portioneaza in felii groase de 2-3 degete, si bine ar fi sa se consume dupa cateva ore, pentru ca foaia sa se fragezeasca .



Urmariti blogul si  canalul nostru de pe YouTube, pentru alte retete savuroase si sanatoase!  Daţi like retetelor care va plac si inveseliti-va si voi farfuriile !
Asteptam sugestiile voastre pe adresa farfuriavesela@gmail.com.

8 comentarii:

  1. Puteti sa indicati cite grame de faina? Presupun ca ati facut reteta de citeva ori si aveti o idee. Cu multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  2. aprox 500-600 gr, depinde de marimea oualelor, de umiditatea fainei...

    RăspundețiȘtergere
  3. se poate si cu praf de copt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu ce sa va spun, nu am facut cu praf de copt, presupun ca da, pentru ca praful de copt contine bicarbonat....asa am citit undeva..

      Ștergere
  4. A iesit minunata! Eu am pus la umplutura 3 mere mari, un dovleac mic(600-700 gr) si 1 gutuie. Am numit-o "Rulada toamnei" :) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. O lingurita de bicarbonat si cat otet?
    La fel si la placinta cu branz?

    RăspundețiȘtergere
  6. o lingura de otet este suficient. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere