26 martie, 2014

Clatite cu branza si smantana la cuptor

Clatite pufoase dar pe care le umplem cu un amestec dulce de branza si stafide si pe deasupra le scaldam intr-un sos de smantana....v-am facut pofta? este foarte simplu de preparat, clatitele iau un picut de timp, dar cine se bucura la sfarsit de un desert delicios?!

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit reteta de astazi, urmariti filmul de mai jos!!





Ingrediente


Pentru foile de clatite
2 oua
200 ml lapte
200-250 ml apa
Faina cat cuprinde (aprox 300-400 gr)
un praf de sare
Pentru umplutura
500 gr branza proaspata
5-6 linguri zahar
1 ou
Stafide
1 plic de zahar vanilinat

Pentru sosul de smantana
4-5 linguri de smantana
2-3 linguri zahar

Preparam foile de clatite astfel
Batem cu un tel, ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si jumatate din cantitatea de apa, acum este momentul sa adaug faina treptat, se amesteca bine pentru a nu avea cocoloase. Daca am pus prea multa faina, mai punem putina apa astfel incat sa avem un aluat de clatite de consistenta unei smantani care curge.
Se lasa aluatul sa se odihneasca pentru 20-30 min, timp in care se va mai ingrosa putin, dar nu trebuie sa fie prea gros.
In filmul de mai sus puteti vedea exact  care este consistenta aluatului meu.

Punem o tigaie care nu lipeste pe foc potrivit, o ungem cu putin ulei, si cu un polonic punem din aluat in tigaie pe care o miscam circular, astfel incat aluat sa fie uniform distribuit.
Cand marginile aluatului au capatat culoare, iar foaia nu este lipita de tigaie, o intoarceti si o lasati sa se coaca, cam 3-4 min pe fiecare parte.
Scoateti foile de clatita pe o farfurie si trecem la urmatoarea etapa.

Umplutura
Amestecam  bine branza cu zaharul cu un ou si cu stafidele. Intindem aceasta compozitie  uniform pe foile de clatite si le impachetam ca in imaginea alaturata.
Punem clatitele intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, aliniate frumos.







Sosul
Amestec smantana cu zaharul, daca este prea groasa mai puneti putin lapte, si o adaugati pe deasupra clatitelor.

Vasul de jena merge la cuptor pentru 20 min.

Incercati aceasta reteta delicioasa, iar foile de clatite le puteti folosi si pentru a face aperitive incantatoare, la fel cum am facut si noi in reteta de pate de ficat, pe care o gasiti tot aici, pe blog sau pe canalul de YouTube.




Pofta buna, bucate voioase si zile insorite!



3 comentarii: