02 februarie, 2014

Prajitura cu gris si vanilie

Acest desert este unul foarte simplu, binevenit in zilele in care nu ai prea multe ingrediente in camara, dar parca ai manca ceva dulce. Asa s-a intamplat si la noi astazi, noroc ca in caietul cu retete am si deserturi simple, fara prea multe ingrediente, dar delicioase.





Ingrediente



Pentru aluat
3 oua
6 linguri de zahar
9 linguri de gris
1 varf de sare

Pentru sirop
500 ml lapte rece
2 pliculete de zahar vanilinat

Pentru ornat
frisca sau dulceata de capsune

Preparare

Se separa ouale si albusurile se bat spuma cu un varf de sare pana stau batoase, iar galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul (cu mixerul) pana cand se albesc si se aseamana unei creme.


Acum este momentul sa adaugam grisul, peste galbenusurile frecate cu zaharul si se amesteca bine.

Dupa care se adauga albusurile batute spuma, amestecandu-se usor, dar incorporandu-se bine totul.
Ungeti bine cu unt o tava nu prea mare (15 x 25 cm), tapetati cu putin gris si rasturnati tot aluatul in aceasta tava. Nivelati bine si introduceti in cuptor la temperatura scazuta pentru 25 min.

Intre timp, amestecam cele doua pliculete de zahar vanilinat cu laptele.

Cand prajitura este rumenita, punem laptele in tava peste aceasta si mai lasam prajitura inca 5 min.

Opriti focul cuptorului, dar lasatu prajitura acolo pana cand se raceste de tot.

Portionati si serviti cu fructe din dulceata. Prajiturica este foarte buna servita rece.


Pofta buna!!!

2 comentarii:

  1. Foarte buna! O reteta usoara si gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am făcut prajitura în seara aceasta. A ieșit super!O făceam acum 10 ani !!!

    RăspundețiȘtergere