05 februarie, 2014

Ciorbă cu perişoare

Ciorba cu perisoare este una din cele mai populare ciorbe de pe la noi. Este o ciorba simpla, dar foarte gustoasa. In cele ce urmeaza o sa va arat cum o preparam noi. Filmul de mai jos va arata toate etapele, de la ingrediente si pana cand ciorba sta mandra in farfuria noastra vesela.





Ingrediente


500-600 gr carne tocata de porc (se poate folosi amestec sau vita)
1 morcov ras
1 sfert de radacina de telina rasa
2 cepe potrivite taiate marunt
1 ardei gras taiat marunt
2-3 linguri de orez spalat
1 ou
1 litru bors
patrunjel, sare, piper
leustean uscat sau verde


Preparare

Se amesteca carnea tocata cu ceapa, patrunjelul, ou, sare si piper. Ne umezim bine mainile cu apa si incepem sa formam perisoarele. Luam in palma umeda amestec de carne  si formam perisoarele rotunde, dupa care le asezam pe toate pe o tava sau un platou.



Intre timp, pe aragaz, asezam oala si o umplem cu apa cam trei sferturi, asteptam sa dea in clocot.


Cand am terminat toate perisoarele de rotunjit, le adaugam in apa fierbinte, cu mare grija sa nu se desfaca si le lasam sa fiarba cam 15 min. Am pus perisoarele mai intai sa se fiarba, deoarece timpul de fierbere al carnii aste mai mare decat cel al legumelor.

Cand perisoarele s-au fiert pe jumatate, adaugam legumele (morcovul, ceapa, telina, rosiile) si orezul si lasam cam o jumatate de ora sa fiarba bine. In ultimile 10 min adaugam borsul cald, completam oala cu apa, mai adaugam sare daca este cazul, si mai lasam un pic sa fiarba.



La final adaugam leusteanul.

(daca poza asta ar putea transmite gustul si mirosul, ar fi minunat!!! inca nu s-a inventat asa ceva, dar cine stie in curand orice este posibil!!!)


Pofta buna!!!!


4 comentarii:

  1. O ciorbita foarte gustoasa. Multumim

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari !..mi-a iesit o ciorbita excelenta !..multumim din suflet !..va rog ff. mult,sa vedem si sarmalute din ciuperci si orez..(am mancat odata la o manastire,extraordinar de bune,dar mie nu mi-au iesit asa...cred ca exista si un secret )...si ..2-...va rog o reteta de ciorbita de vitel...am incercat si eu dar nu a fost asa cum mi-am dorit..si 3-..vin sarbatorile si eu vreau sa fac piftie de curcan..a la..farfuria vesela !!!...tot ce ati postat dvs,sunt excelente ! nu ma mai despart de blog. !...multumesc ptr. raspuns,..multumesc ca existati !..felicitari din inima !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim mult si ma bucur ca ciorbita a fost buna, multumim si pentru sugestii si stati aproape de noi pentru ca urmeaza si retete pentru sarbatori.
    Sanatate multa si va multumim ca ne sunteti aproape!!!

    RăspundețiȘtergere