06 februarie, 2014

Brioşe pufoase cu cremă de ciocolată


Astazi am pregatit cu ajutorul foarte important al micutei mele gospodine, briosele delicioase pe care le puteti urmari in filmul de mai jos. Marturisesc ca fara ajutorul ei, fara manutele ei dragute, nu as fi reusit sa pregatesc aceste minunate prajiturele.
Asa ca va sfatuiesc si pe voi sa transformati bucataria in centrul casei si sa va implicati copiii in pregatirea mesei si a bucatelor ce poposesc pe aceasta.

A, nu uitati sa urmariti filmul!!!



           
 Ingrediente

     
Aluat

100 gr zahar
2 oua
7 linguri ulei
175 ml lapte (cu 3.5% grasime)
250 gr faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat





Crema

250 gr ciocolata amaruie
200 ml smantana grasa
1 lingura zahar tos
2-3 linguri zahar pudra (dupa gust)
50 gr unt







Cum pregatim briosele - compozitie pentru 12 bucati 

Intr-un bol facem compozitia uscata, amestecand faina (cernuta in prealabil),  cele 2 linguri de cacao, praful de copt si zaharul vanilinat.



Intr-un alt bol pregatim compozitia lichida si amestecam ouale cu zaharul pana se dizolva acesta, apoi adaugam laptele putin cate putin si uleiul.



Important -preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius, iar in cazul unui cuptor cu gaze incalziti cuptorul pe pozitia minim.

Turnam compozitia lichida peste cea uscata, amestecam bine si turnam compozitia in tava pentru briose.











In tava puneti mai intai formele de hartie pe care nu le umplem foarte tare, sa aiba loc sa creasca aluatul nostru !



Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15 minute.
In cazul unui cuptor cu gaz, lasati focul la minim.
Dupa 15 minute puteti incerca briosele  cu o scobitoare, daca iese uscata din aluat, atunci acestea sunt coapte.
Le scoateti din cuptor ca sa evitam uscarea lor excesiva.



CREMA de ciocolata
250 gr ciocolata amaruie
200 ml smantana grasa
1 lingura zahar tos
2-3 linguri zahar pudra (dupa gust)
50 gr unt

Pregatim frisca si punem intr-un bol smantana grasa, foarte rece - eu pun smantana 10 minute la congelator inainte sa fac frisca.
Peste smantana adaugam o lingura de zahar tos si mixam.
Cand incepe sa creasca mai adauga cateva linguri de zahar pudra, cat de dulce vreti sa fie frisca.
Vom obtine in 10 minute frisca spumoasa, foarte buna la gust si fara aditivi. O punem la frigider.



Topim ciocolata la foc mic sau pe baie de aburi.
Cand s-a topit dam cratita la o parte de pe aragaz, adaugam frisca, amestecam bine si apoi adaugam untul (un sfert de pachet de unt).



Aceasta este crema de ciocolata pe care o lasam la rece. Cand se va intari, cu ajutorul unui  poş sau spriţ, ornam generos briosele :)
Puteti cere ajutorul copiilor aici, ei vor stii cu siguranta cum sa orneze totul cu ciocolata !


Veti avea 12 briose pufoase si ornate cu crema de ciocolata, care va vor bucura pe voi si vor inveseli farfuriile voastre !



Fiti veseli, mancati voiosi si veti fii mereu sanatosi !

6 comentarii:

  1. Invitatia la veselie nu strica.Poate uneori e mai greu,dar nu spuneti rau deloc prin indemnul vostru.Imi place blogul cu tot cu nume,la fel si neastamparatul care tot incearca sa strumfeasca si el ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult pentru aprecieri!!! Nu avem cum sa fim altfel, decat veseli, cu atatia pitici prin preajma!!! Iar "neastamparatul strumf" este o fetita, care spune despre ea ca este o printesa!!

      Ștergere
  2. Buna, daca vreau portie dubla, mai mult de 12 briose, pot sa pun ingredientele direct de la inceput la aluat? adica 200 gr zahar (in loc de 100 gr), 4 oua(in loc de 2 oua), 14 linguri ulei, 500 gr faina si asa mai departe..

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, da, cu siguranta puteti dubla cantitatile pentru a face mai multe briose

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,
    as vrea sa stiu daca crema de ciocolata se intareste?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este o crema foarte tare pentru ca are putin unt in compozitie.

      Ștergere