24 ianuarie, 2014

Salata de icre de hering


Am invatat aceasta reteta de la soacra mea, care mi-a explicat ca toata smecheria este sa freci icrele cu uleiul ca la maioneza.

Si am inceput prepararea acestora astfel:


Ingrediente
  • o cutiuta de icre sarate de hering (100 gr)
  • ulei
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 linguri de apa minerala
  • un pahar cu apa
  • 3-4 linguri de gris
Si incep prin a pune apa intr-o craticioara pe foc mic, peste care adaug grisul si frec cu telul pana se ingroasa. Las grisul sa se raceasca.


Intr-un castron pun icrele din cutiuta si incep sa le frec cu mixerul adaugand ulei din cand in cand, zeama de lamaie.







Cand se mai ingroasa punem si cate un strop la apa minerala, si frecam......frecam......punem ulei, zeama de lamaie ......frecam........... frecam.....pana salata noastra a crescut si s-a albit. Mai punem grisul racit si mai amestecam un pic cu mixerul, adaugam ceapa taiata marunt, marunt si gata.

Am mai prajit si cateva feliute de paine si salata noastra este gata...

Usor, rapid, gustos!!!!


Arata foarte bine, este si foarte gustoasa.
Trebuie sa incercati si voi, nu se compara cu salatele cumparate din magazin gata facute!!!!




7 comentarii:

  1. Buna ziua,acum am descoperit acest site si mi se pare f bun.Citesc cu placere retetele,nu am facut nici una inca,dar o sa incerc niste retete.As adauga un pont sa nu se taie niciodata salata de icre:peste icre,pana sa incepem a le freca, se pune un varf lingurita mustar.Restul retetei e OK.Incearca si nu vei regreta.Cu stima, Violeta

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun venit pe blogul Farfuria vesela!!! Multumim si pentru sfat!

    RăspundețiȘtergere